Aanbod

Extra programma’s

Extra programma’s

Samen ontdekken we wat jij wil en goed kan. We zijn trots op ons brede aanbod buiten de gewone lessen.

  • We bieden vijf masterclasses aan. De masterclasses zijn verplicht voor klas 1 (elke week een blok van 2×40 minuten) en voor klas 2 facultatief. De masterclasses worden gegeven per blok tussen de vakanties in (van zomer- tot herfstvakantie, van herfst- tot kerstvakantie, enz.). Dit betekent dat de inhoud thematisch per blok van ongeveer 7 weken ontwikkeld en aangeboden wordt. De leerling kiest zelf een masterclass en heeft hierbij de keuze uit:

    Masterclass Sport

    Ben jij het liefst de hele dag aan het sporten? En wil je meer bewegen dan alleen tijdens de gymles? Dan is de Masterclass Sport echt iets voor jou. Tijdens deze uren ga je oefenen met veel verschillende sporten, zoals atletiek, zwemmen, voetbal, hockey en tennis. En leer je om nóg beter te worden in een aantal sporten. Samen sporten is superleuk! Maar niet altijd even makkelijk. Daarom leer je met teamsport elkaar ook aan te moedigen, te vertrouwen en fouten te laten maken. De leerlingen ontwikkelen zich daarbij in bewegen maar ook op sociaal, emotioneel en cognitief vlak. Aan het einde van de 2e klas is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het sportklaskamp. De leerlingen kunnen vanaf het 3e leerjaar sport als eindexamenvak kiezen (LO2 of BSM).

    Masterclass Technologie & Vormgeving

    Wil jij van alles precies weten hoe het werkt? Dan kunnen we jouw nieuwsgierige houding heel goed gebruiken in de Masterclass Technologie & Vormgeving! Samen onderzoeken we belangrijke vragen en uitdagingen. Zo beantwoorden we vragen als ‘Hoe kan het dat ik op de grond blijf staan?’ of bedenken we een systeem om eieren van een flat te laten vallen zónder dat ze breken. Ook kun je een robot bouwen in ons mooie TinkerLab.

    Masterclass Expressie

    Jij bent ontzettend creatief. Dat zie je maar al te goed aan je tekeningen of schilderijen, wanneer je danst of acteert. Of wanneer je uit materialen iets nieuws maakt, zoals bij beeldhouwen. Wil je vaker creatief bezig zijn of er beter in worden? In onze Masterclass Expressie kan het. Je leert jezelf en je creaties op je best te presenteren. Het hoogtepunt zijn de voorstellingen op school. Kortom: Een geweldige kans om heel veel podiumervaring op te doen en een basis te leggen voor een leven lang creatief denken en doen. Misschien wel dé opstap naar een carrière in atelier, theater of op de filmset. Voor al onze leerlingen is het mogelijk om eindexamen te doen in een kunstvak.

    Masterclass Science

    Hoe zet je een robot in elkaar? Waarom vallen dingen nooit omhoog (of kan dat toch)? Wat bepaalt de kleuren in vuurwerk? Bij de Masterclass Science mag je in het laboratorium zelf aan de slag om dit soort vragen te onderzoeken. Je doet proefjes en metingen, ontwerpt en bouwt objecten of haalt ze juist uit elkaar. Natuurlijk gaan we ook op excursie.

    Masterclass Athene

    Naast onze sportieve, natuurwetenschappelijke en creatieve masterclasses willen we ook recht doen aan onze leerlingen met een brede culturele en maatschappijgerichte interesse. De naam Athene is een eerbetoon aan de naamgeefster van onze school en verwijst naar de inhoud van deze masterclass: filosofie, (politieke) geschiedenis, taal en cultuur zijn voorbeelden van thema’s die uitgediept worden in deze masterclass.

  • Speciaal voor leerlingen die sporten op topniveau hebben we de Sport High School. We werken hiervoor samen met verschillende sportclubs in de buurt. Maar waar je ook traint of welke sport je ook doet, via deze Talentklas helpen we je sport en school goed te combineren, van de brugklas tot je eindexamenjaar. Doordat je veel sport, mis je namelijk een aantal lessen op het Pallas. De lesstof haal je dan zelfstandig, maar met onze hulp in. Zo kun je met een fijn gevoel op het hoogste niveau sporten én je diploma halen.

  • Wil jij meer bezig zijn met kunst? Kies dan voor de Kunst Talent Klas. In vier periodes van vijf weken ga je op vrijdagmiddag aan de slag met o.a. tekenen, schilderen en fotograferen. Ook kun je jouw ideeën tot leven brengen in een 3D kunstwerk, zoals met beeldhouwen. Welke richting jij op gaat, kies je zelf. Je leert meer over verschillende materialen en technieken binnen jouw kunstspecialisatie. Ook leer je om uit te leggen wat je precies gemaakt hebt en waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt. Alles draait om jouw ideeën en smaak. De resultaten laten we trots zien in onze school, dus iedereen kan jouw mooie werk bewonderen!

  • Vind je het leuk om te sporten en zou je je er graag wat meer in willen verdiepen of verbreden, dan is LO2 zeker iets voor jou om te kiezen. LO2 is een examenvak dat mavoleerlingen vanaf het 3e leerjaar kunnen volgen. Het vak telt dus mee als volwaardig examenvak.

    Met het CIOS in Arnhem hebben we afgesproken dat je na het succesvol afronden van LO2 aan het Pallas direct mag instromen op de opleiding. Tijdens de lessen leer je over een hoop verschillende sporten, zoals: turnen, atletiek, spel, dansen en MMA/ kickboksen. Dat doe je binnen én buiten school.

    Bij LO2 komen de volgende hoofdthema’s aan bod:

    • Bewegen
    • Bewegen & regelen
    • Bewegen & gezondheid & samenleving

    Bij ‘bewegen’ vergroot je je eigen vaardigheid in bepaalde domeinen zoals spel, turnen, dansen, atletiek, zelfverdediging. Ook de minder bekende sporten komen aanbod, in de vorm van bijvoorbeeld clinics.

    Bij ‘bewegen & regelen’ ga je aan de slag met het organiseren, op gang brengen en op gang houden van bewegingssituaties om uiteindelijk stage te gaan lopen.

    Bij ‘bewegen gezondheid & samenleving’ doe je achtergrondkennis op over sporten en/ of bewegen. Bijvoorbeeld de invloed van bewegen op je gezondheid of over het opzetten van een trainingsprogramma. Daarbij leer je ook tijdens de lessen welke eerste hulp je kunt verlenen bij sportongelukken.

  • Zit je in klas 4 of hoger van de havo of het vwo? En wil je weten hoe alles werkt in het bedrijfsleven? Meld je dan aan voor het International Business College (IBC). Elke donderdag volg je les in het speciale IBC- lokaal, op bezoek bij het hbo of in de praktijk bij een bedrijf. Die dag heb je dan ook geen andere lessen in je rooster. Je volgt stage, gaat op excursie en luistert naar lezingen. Omdat veel bedrijven ook over de Nederlandse grens verkopen, volg je taallessen die zich richten op handel in het buitenland. Bovendien zet je zelf je eigen bedrijf op! Je leert over alles wat daarbij komt kijken, zoals producten of diensten ontwikkelen, administratie en marketing.

  • Wil je supergoed Engels leren spreken? Dat kan met Cambridge Engels. Heel handig als je later buiten Nederland wil wonen om te studeren of werken. Of als je in een bedrijf samenwerkt met mensen uit het buitenland. Iedere leerling van het Pallas kan deze Talentklas volgen, maar alleen in het jaar voordat je examen doet. Voor de mavo is dat in klas 3, voor de havo in klas 4 en voor het vwo in klas 5. Aan het einde van dat jaar doe je examen. Slaag je? Dan ontvang je een diploma dat over de hele wereld geldig is. Aan dit certificaat kan iedereen zien dat jij geweldig goed bent in Engels. Hiermee heb jij een streepje voor!

  • Deze gave Talentklas wordt gegeven door Michiel van Duin. In 2019 werd hij uitgeroepen tot Natuurkundedocent van het jaar! Sluit vooral aan als je heel enthousiast bent over programmeren, robotica en het ontwikkelen van technische producten. Een specifiek onderdeel waar je meer over wil leren? Gaan we regelen. Zo zijn sommige leerlingen bezig met programmeren in Python en JavaScript. Anderen bouwen robots en programmeren die met Arduino. Lasersnijden of 3D printen? Ook dat kan. In elke klas en op elk lesniveau. Met een aantal leerlingen van het TinkerLab in de eerste en tweede klas doen we mee aan First Lego League. Dit is een internationale competitie waarbij je met je team een robot bouwt. Deze moet tijdens de wedstrijd verschillende opdrachten uitvoeren. Spannend!

  • Burgerschap en integratie staan hoog op de agenda van het Pallas Athene College. We willen je op school stimuleren in je vorming tot zelfstandige, mondige en kritische burger. Hiervoor worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn: de lessen leefstijl in klas 1, acties voor goede doelen, leerlingbemiddeling, een actieve leerlingenraad, internationale uitwisselingsprojecten en de Europese reis in de (voor)examenklassen.

Jaaragenda

  • Kerstvakantie

  • Voorjaarsvakantie

Meer weten?

Wil jij onderzoeken welk niveau, welke lessen, klassen en activiteiten het beste bij jou passen? Joost helpt je graag.

Neem contact op met Joost Hamstra

Joost Hamstra

Docent Economie