Geschiedenis

We nemen je mee terug in de tijd

Geschiedenis

Geschiedenis

Wanneer is het Pallas opgericht? Hoe zag de school er de afgelopen jaren uit? En waarom heten we eigenlijk het Pallas Athene College?

Na het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945 groeide de bevolking in Ede enorm hard. De bewoners wilden graag openbaar onderwijs kunnen volgen. Daarom werd in 1970 een openbare school opgericht: het Pallas Athene College.

In het begin kon je op het Pallas alleen naar de mavo. Later, in 1986, voegden we ook de havo en het vwo toe aan onze school.

De eerste jaren stond ons schoolgebouw aan de Bettekamp in Ede. Ook gaven we les op externe locaties en in noodlokalen. Er kwamen steeds meer leerlingen bij en het gebouw werd veel te klein.

In 1991 verhuisden we dan ook naar de nieuwgebouwde locatie aan de Koekeltse Boslaan. Daar is het zo fijn, dat we er nu nog zitten!

Waar komt de naam Pallas Athene vandaan?

De naam Pallas Athene College verwijst naar de Griekse godin Pallas Athene. Zij was volgens de Griekse mythologie o.a. godin van de wijsheid. Die wijsheid gaat over kennis en je manier van denken en doen in het leven.

We kozen dan ook bewust voor deze naam, omdat we het belangrijk vinden veel aandacht te besteden aan cultuur, onze maatschappij en de ontwikkeling van jouw persoonlijkheid.

Wij geloven namelijk dat je dan een mooie bijdrage kunt leveren aan de wereld en netjes omgaat met de meningen van anderen en verschillen in de maatschappij.

Jaaragenda

  • Kerstvakantie

  • Voorjaarsvakantie

Meer weten?

Wil jij onderzoeken welk niveau, welke lessen, klassen en activiteiten het beste bij jou passen? Joost helpt je graag.

Neem contact op met Joost Hamstra

Joost Hamstra

Docent Economie