Masterclasses

Kies je eigen Masterclass

Masterclasses

In de eerste twee jaar op het Pallas kies je uit vijf thema’s zelf een Masterclass. De lessen volg je samen met leerlingen van de mavo, havo en het vwo. Na deze twee jaar je talent verder ontwikkelen? Dat kan in speciale Talentklassen.Masterclass sport

Masterclass Sport

Ben jij het liefst de hele dag aan het sporten? En wil je meer bewegen dan alleen tijdens de gymles? Dan is de Masterclass Sport echt iets voor jou. Tijdens deze uren ga je oefenen met veel verschillende sporten, zoals atletiek, zwemmen, voetbal, hockey en tennis. En leer je om nóg beter te worden in een aantal sporten. Samen sporten is superleuk! Maar niet altijd even makkelijk. Daarom leer je met teamsport elkaar ook aan te moedigen, te vertrouwen en fouten te laten maken.

Een sterk team overwint alles! Kom jij erbij?Masterclass expressie

Masterclass Expressie

Jij bent ontzettend creatief. Dat zie je maar al te goed aan je tekeningen of schilderijen, wanneer je danst of acteert. Of wanneer je uit materialen iets nieuws maakt, zoals bij beeldhouwen. Wil je vaker creatief bezig zijn of er beter in worden? In onze Masterclass Expressie kan het. Je leert jezelf en je creaties op je best te presenteren. Het hoogtepunt zijn de voorstellingen op school.

Muziek, dans, drama en beeldende kunst: alles komt aan bod!Masterclass technologie & vormgeving

Masterclass Technologie & Vormgeving

Wil jij van alles precies weten hoe het werkt? Dan kunnen we jouw nieuwsgierige houding heel goed gebruiken in de Masterclass Technologie & Vormgeving! Samen onderzoeken we belangrijke vragen en uitdagingen. Zo beantwoorden we vragen als ‘Hoe kan het dat ik op de grond blijf staan?’ of bedenken we een systeem om eieren van een flat te laten vallen zónder dat ze breken. Ook kun je een robot bouwen in ons mooie TinkerLab.

Een mega interessante Masterclass voor leerlingen die de wereld om zich heen willen onderzoeken.Masterclass science

Masterclass Science

Hoe zet je een robot in elkaar? Waarom vallen dingen nooit omhoog (of kan dat toch)? Wat bepaalt de kleuren in vuurwerk? Bij de Masterclass Science mag je in het laboratorium zelf aan de slag om dit soort vragen te onderzoeken. Je doet proefjes en metingen, ontwerpt en bouwt objecten of haalt ze juist uit elkaar. Natuurlijk gaan we ook op excursie.

Je doet onderzoek als een echte wetenschapper!Masterclass athene

Masterclass Athene  

Heb jij een brede culturele en maatschappelijke interesse? Dan is de masterclass Athene zeker iets voor jou! We zullen jouw talenten ontdekken en verder ontwikkelen! Als je kiest voor masterclass Athene wordt er gewerkt in verschillende thema’s gericht op: taal, de digitale samenleving (digitale geletterdheid), burgerschap en filosofie. Waar mogelijk gaan we op excursie, volgen we een workshop en nodigen wij een gastspreker uit. 

Wil jij iets betekenen voor de maatschappij en je voorbereiden als betrokken en democratische burger dan kunnen we jouw kritische houding zeker goed gebruiken! 

De naam van de masterclass Athene is een eerbetoon aan de naamgeefster van onze school. 

De maatschappij dat ben JIJ!  

Onderwijsaanbod

Meer weten?

Wil jij onderzoeken welk niveau, welke lessen, klassen en activiteiten het beste bij jou passen? Joost helpt je graag.

Neem contact op met Joost Hamstra

Joost Hamstra

Docent Economie

Brochure 'Typisch Pallas'

De allerbelangrijkste informatie over onze school in een handige brochure. Download Typisch Pallas en lees meer over:

  • Welke lessen jij kunt volgen
  • Waarom we een fijne school zijn
  • Hoe we jou helpen goede cijfers te halen

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.