Over het Pallas

De leukste middelbare school in Ede voor mavo, havo en vwo

Over het Pallas

Over het Pallas

Wij zijn het Pallas Athene College: een middelbare school in Ede. Bij ons kun je jouw diploma halen voor de mavo, havo of het vwo. We hebben bijna 1.000 leerlingen en meer dan 100 medewerkers.

Leerlingen zijn zo enthousiast over onze school, dat ze ook vanuit dorpen buiten Ede naar het Pallas komen. Dat komt niet alleen door onze fantastische schoolfeesten en evenementen, maar ook door hoe we met elkaar omgaan en de vrijheid die je krijgt om zelf keuzes te maken.

Onze school bevindt zich op de sportcampus, dé plek voor sport zoals voetbal, turnen en zwemmen. Logisch voor een school waar sport zo’n grote rol speelt! Maar er zijn meer dingen die veel aandacht krijgen bij ons. In de eerste plaats jij als leerling. Jij geeft onze school kleur. Letterlijk, want die vrolijke, kunstige deuren, muren en plafonds zijn beschilderd door onze eigen leerlingen!

Natuurlijk vinden we het ook belangrijk dat je slaagt voor je eindexamen. Daar doen we samen alles aan. Maar behalve kennis over vakken, ontwikkel je op het Pallas ook je persoonlijkheid en verantwoordelijkheid voor anderen en je omgeving. Zo leer je wie jij bent, maar ook wie anderen zijn en hoe je zo goed mogelijk rekening kunt houden met elkaar.

Wanneer je met je diploma op zak bij het Pallas vertrekt, ben je dan ook een verantwoordelijke bewoner van deze wereld!

Meer weten?

Wil jij onderzoeken welk niveau, welke lessen, klassen en activiteiten het beste bij jou passen? Joost helpt je graag.

Neem contact op met Joost Hamstra

Joost Hamstra

Docent Economie

Kom kennismaken!

Bijna tijd om een middelbare school te kiezen? Dan wil je deze natuurlijk eerst beter leren kennen. Door de school te bekijken, lessen te volgen en docenten te ontmoeten bijvoorbeeld. Maak kennis met het Pallas tijdens een van de activiteiten op onze kalender. Geef je op en doe gezellig mee!

Op de agenda

 • Open dag

  16.00 - 21.00 Voor iedereen die het leuk vindt om een kijkje op het Pallas te komen nemen!
 • Minilessen - 17 november 2023

  14.30 - 16.30 voor leerlingen uit groep 8
 • Masterclass Sport - 26 januari 2024

  14.30 - 16.30 voor leerlingen uit groep 8
 • Masterclass Expressie - 10 januari 2024

  14.30 - 16.30 voor leerlingen uit groep 8
 • Masterclass Science - 6 december 2023

  14.30 - 16.30 voor leerlingen uit groep 8