Elk jaar kun je je aanmelden voor één of meer Talentklassen. Of je nou naar de mavo, havo of het vwo gaat. Ze zijn niet verplicht, maar zó leuk dat heel veel leerlingen voor deze extra lessen kiezen. Waar wil jij meer over leren?
Sport High School
Speciaal voor leerlingen die sporten op topniveau hebben we de Sport High School. We werken hiervoor samen met verschillende sportclubs in de buurt. Maar waar je ook traint of welke sport je ook doet, via deze Talentklas helpen we je sport en school goed te combineren, van de brugklas tot je eindexamenjaar. Doordat je veel sport, mis je namelijk een aantal lessen op het Pallas. De lesstof haal je dan zelfstandig, maar met onze hulp in. Zo kun je met een fijn gevoel op het hoogste niveau sporten én je diploma halen.
Kunst Talentklas
Wil jij meer bezig zijn met kunst? Kies dan voor de Kunst Talentklas. In vier periodes van vijf weken ga je op vrijdagmiddag aan de slag met o.a. tekenen, schilderen en fotograferen. Ook kun je jouw ideeën tot leven brengen in een 3D kunstwerk, zoals met beeldhouwen. Welke richting jij op gaat, kies je zelf. Je leert meer over verschillende materialen en technieken binnen jouw kunstspecialisatie. Ook leer je om uit te leggen wat je precies gemaakt hebt en waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt. Alles draait om jouw ideeën en smaak. De resultaten laten we trots zien in onze school, dus iedereen kan jouw mooie werk bewonderen!
Mbo-vooropleiding Sport en Bewegen
Deze Talentklas is speciaal voor mavo-leerlingen van klas 3 en 4 die na hun eindexamen een mbo-opleiding Sport en Bewegen willen doen. Met het ROC in Arnhem en Nijmegen hebben we afgesproken dat je na het afronden van deze Talentklas aan het Pallas direct mag instromen op de opleiding. Je hebt dan namelijk al zo veel toetsen op school gedaan, dat je geen toelatingsexamen hoeft te doen op het ROC. Tijdens de lessen leer je over een hoop verschillende sporten, zoals turnen, atletiek, golfen en mountainbiken. Dat doe je binnen én buiten school. Je loopt stage, organiseert sporttoernooien en geeft lessen en workshops aan leerlingen op het Pallas. Zo word je een fantastische sportinstructeur!
ICT-mavo
Dit is een opleiding van twee jaar, die je in klas 3 en 4 van de mavo kunt volgen. Je leert over netwerken, robotisering, hacken, het internet en software als Word, PowerPoint en Excel. Je gaat zelfs programma’s ontwikkelen op je pc en mobiele telefoon! Na twee jaar sluit je af met een ICT-project. Met het certificaat dat je krijgt mag je direct naar de mbo-4 ICT-opleidingen van het Dulon College in Ede. Je krijgt dan ook twee uur per week les: van onze eigen docenten op het Pallas én van docenten van het Dulon College.
International Business College
Zit je in klas 4 of hoger van de havo of het vwo? En wil je weten hoe alles werkt in het bedrijfsleven? Meld je dan aan voor het International Business College (IBC). Elke donderdag volg je les in het speciale IBC-lokaal, op bezoek bij het hbo of in de praktijk bij een bedrijf. Die dag heb je dan ook geen andere lessen in je rooster. Je volgt stage, gaat op excursie en luistert naar lezingen. Omdat veel bedrijven ook over de Nederlandse grens verkopen, volg je taallessen die zich richten op handel in het buitenland. Bovendien zet je zelf je eigen bedrijf op! Je leert over alles wat daarbij komt kijken, zoals producten of diensten ontwikkelen, administratie en marketing.
Cambridge English
Wil je supergoed Engels leren spreken? Dat kan met Cambridge Engels. Heel handig als je later buiten Nederland wil wonen om te studeren of werken. Of als je in een bedrijf samenwerkt met mensen uit het buitenland. Iedere leerling van het Pallas kan deze Talentklas volgen, maar alleen in het jaar voordat je examen doet. Voor de mavo is dat in klas 3, voor de havo in klas 4 en voor het vwo in klas 5. Aan het einde van dat jaar doe je examen. Slaag je? Dan ontvang je een diploma dat over de hele wereld geldig is. Aan dit certificaat kan iedereen zien dat jij geweldig goed bent in Engels. Hiermee heb jij een streepje voor!
TinkerLab
Deze gave Talentklas wordt gegeven door Michiel van Duin. In 2019 werd hij uitgeroepen tot Natuurkundedocent van het jaar! Sluit vooral aan als je heel enthousiast bent over programmeren, robotica en het ontwikkelen van technische producten. Een specifiek onderdeel waar je meer over wil leren? Gaan we regelen. Zo zijn sommige leerlingen bezig met programmeren in Python en JavaScript. Anderen bouwen robots en programmeren die met Arduino. Lasersnijden of 3D printen? Ook dat kan. In elke klas en op elk lesniveau. Met een aantal leerlingen van het TinkerLab in de eerste en tweede klas doen we mee aan First Lego League. Dit is een internationale competitie waarbij je met je team een robot bouwt. Deze moet tijdens de wedstrijd verschillende opdrachten uitvoeren. Spannend!