Onze school

Samen ontdekken we wat jij wil en goed kan

Onze school

Over het Pallas

Officieel heten we het Pallas Athene College, maar meestal zeggen we gewoon ‘het Pallas’. Onze middelbare school is vrij klein, met iets minder dan 1.000 leerlingen op de mavo, havo en het vwo. Hier leren we jou – van de brugklas tot aan je eindexamenjaar – alles wat je moet weten en kunnen voor je vervolgstudie. De weg daarnaartoe bepaal je voor een groot deel zelf!

Onze aanpak

Op het Pallas draait alles om jou. Wie ben je? Wat wil je? En wat kun je? Jij kiest zelf vakken en activiteiten die bij je passen. Natuurlijk helpen we je daarbij. Leren doen we niet alleen uit boeken, maar vooral van elkaar en de wereld om ons heen. Samen maken we een fijne plek van het Pallas én daarbuiten.

Praktische zaken

Hoe laat beginnen de lessen? Hoelang duren ze? Wanneer is het vakantie? En welke activiteiten staan er op de planning dit jaar? Bekijk de pagina over praktische zaken voor informatie over het les- en vakantierooster, de jaarplanning, excursies en meer.

Schoolgids

In de schoolgids vind je belangrijke informatie over onze school. Zo staat er precies in hoe het schooljaar en onderwijs er dit jaar uitzien. Een deel van wat in de schoolgids staat, lees je al op onze website. Maar niet alles.

Jaarverslag

Het Pallas Athene College valt onder de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Ede. Deze stichting maakt elk jaar een bestuursverslag waarin de verantwoording voor het beleid en de besteding van de middelen is beschreven. Dit verslag wordt goedgekeurd door de accountant en de Raad van Toezicht. Vervolgens sturen we het ter informatie naar de gemeenteraad van Ede.

Magister Web

In Magister is alle belangrijke informatie te vinden, zoals cijfers, rooster, aanwezigheid en een digitale leeromgeving. Hier kun je de handleiding vinden voor Magister Web.

Privacy statement

Integriteitscode en klokkenluidersregeling

Meer weten?

Wil jij onderzoeken welk niveau, welke lessen, klassen en activiteiten het beste bij jou passen? Joost helpt je graag.

Neem contact op met Joost Hamstra

Joost Hamstra

Docent Economie

Goede cijfers

Leerlingen op het Pallas doen het supergoed. Bijna iedereen slaagt voor het examen. En met mooie cijfers ook. Zelfs op een niveau dat eerst misschien te moeilijk leek. Op het Pallas lukt het!

 • 97%

  Gemiddeld slagingspercentage

  Van mavo, havo en vwo samen

 • 6,6

  Gemiddeld examencijfer

  Vergelijkbare scholen scoren een 6,4

 • 99%

  Overgang naar de volgende klas

  In de onderbouw

Brochure 'Typisch Pallas'

De allerbelangrijkste informatie over onze school in een handige brochure. Download Typisch Pallas en lees meer over:

 • Welke lessen jij kunt volgen
 • Waarom we een fijne school zijn
 • Hoe we jou helpen goede cijfers te halen

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.