Onze aanpak

Bij het Pallas draait alles om jou

Onze aanpak

Wij willen dat jij de beste versie van jezelf bent en fijn leert, werkt, en leeft met anderen. Nu, maar ook later wanneer je niet meer bij ons op school zit. Daar moeten we samen wel wat voor doen.

Daarom is er één regel die iedereen op het Pallas moet kennen. Niet alleen onze leerlingen, maar iedereen op school: van conciërge tot directeur. En dat is deze:

Ik zorg ervoor dat iedereen zich thuisvoelt op het Pallas.

We vinden namelijk dat jij met een goed gevoel moet kunnen zijn wie je bent en met plezier naar school gaat. Daarom kijken we liever niet te veel naar wat er niet kan en mag, maar wat juist wél.

Zo helpen we je te ontdekken wat jij goed kan. Dat is vaak meer dan je denkt! Als je doet waar je goed in bent, haal je niet alleen goede cijfers en een mooi diploma, maar is het leren ook leuk.

Natuurlijk is er een basis die iedereen op school moet leren, zoals wiskunde en geschiedenis. Maar leren gaat niet alleen over feiten en cijfers. Het gaat ook over hoe je goed met elkaar om gaat, over verantwoordelijkheid nemen over wat je doet en zegt en over keuzes (durven) maken. Met andere woorden: over hoe je zorgt dat jij en de mensen om je heen gezond en gelukkig zijn.

Daarvoor is het nodig dat je jezelf en anderen goed leert kennen. We besteden dan ook veel aandacht aan wie jij bent en wat je wil en kan. Ook leren we van de wereld om ons heen. Met jouw diploma op zak ben jij klaar voor een mooie toekomst!

Om dit mogelijk te maken richten we ons op bij jouw ontwikkeling op deze vier thema’s:

1. Je wordt gezien

Wij hebben alle aandacht voor jou. Samen gaan we op zoek naar wie jij bent en wat je nodig hebt. We nemen dan ook de tijd om je goed te leren kennen in persoonlijke gesprekken.

Hoe gaat het op school? Wat vind je leuk om te doen? Zijn de lessen te makkelijk voor je? Of juist te moeilijk? Wanneer we dat weten, kunnen we je een handje helpen met je huiswerk. Of zorgen voor meer uitdaging met extra of moeilijkere vakken.

Maar we kijken verder dan alleen lessen. Zo is er aandacht voor seksuele en genderdiversiteit op school. Ook kun je lid worden van verschillende commissies om (sport- en spel)activiteiten en feesten te organiseren. Door je aan te melden voor de medezeggenschapsraad of leerlingenraad beslis jij mee over de plannen voor het Pallas. Laat je dus vooral zien en horen!

2. Talent en ontwikkeling

Op veel scholen volg je een standaard lesrooster. Op het Pallas doen we dat anders. Sommige vakken zijn natuurlijk verplicht, maar je mag bij ons heel veel zelf kiezen.

Zo volg je de eerste twee jaar op het Pallas één van de vijf Masterclasses (Sport, Expressie, Technologie & Vormgeving, Athene of Science). Jij bepaalt dus waarin je je ontwikkelt.

Daarnaast hebben we speciale Talentklassen als je graag meer tijd besteedt aan o.a. sport, kunst, taal en cultuur, techniek en technologie of (internationaal) ondernemerschap. Ze zijn niet verplicht, maar véél te leuk om niet te doen.

En wil je graag meer leren over een onderwerp maar is daar nog geen klas voor? Dan onderzoeken we samen hoe we dat toch voor elkaar krijgen.

Bovendien maken we je wereldwijs met de tofste excursies en buitenlandse reizen en doen we een uitwisseling met leerlingen van andere scholen in Europa. Andere culturen leren kennen is namelijk mega belangrijk (en enorm leuk)!

3. Uitdagend en modern onderwijs

Je vervelen op school? Nooit! Als je sneller door de lesstof kan, dan mag dat. In de tijd die je overhoudt, kun je dan alvast je huiswerk afmaken. Of een extra vak volgen. Zo blijven we je uitdagen.

Onze lessen zijn nooit saai. Je leert namelijk niet alleen uit boeken, maar ook vanaf je eigen laptop. Ook hebben we het vaak over wat er op dat moment gebeurt in Nederland en het buitenland. Zo passen we het laatste nieuws direct toe in de les. Welk vak het ook is.

En welke middelbare school heeft nou moderne gebouwen en materialen voor topsport, meerdere eigen labs voor onderzoek én vakken gericht op een internationale toekomst? Wij dus!

En dat is nog lang niet alles. Bekijk daarom ook ons complete onderwijsaanbod. Maar één ding is zeker: er is uitdaging genoeg.

4. Maximale resultaten

Wij staan erom bekend dat veel leerlingen doorstromen naar een hoger niveau. Bijvoorbeeld van de mavo naar de havo. Of van de havo naar het vwo. Soms al in de eerste twee jaar. Soms na je diploma.

Daar zijn we heel trots op. Maar daar doen we ook veel voor. Zo mag je in sommige vakken al een jaar eerder examen doen. Dan kun je in je examenjaar extra veel aandacht besteden aan andere vakken. Of alvast vakken volgen op je vervolgopleiding aan het mbo, hbo of de universiteit. Wil je een vak op een hoger niveau afsluiten (bijvoorbeeld examen doen in 4 mavo op havo-niveau)? Ook dat kan.

Wil je meer? En kan je meer? Dan doen we er alles aan om jou daarbij te helpen. Onze talentcoach kijkt met je mee om jouw rooster met de juiste vakken en activiteiten te vullen. Vrijwel alles wat je wil is mogelijk. Wij helpen. Jij doet het!

Jaaragenda

  • Kerstvakantie

  • Voorjaarsvakantie

Meer weten?

Wil jij onderzoeken welk niveau, welke lessen, klassen en activiteiten het beste bij jou passen? Joost helpt je graag.

Neem contact op met Joost Hamstra

Joost Hamstra

Docent Economie