Extra aandacht

Hier besteden we extra aandacht aan

Extra aandacht

Als je hoogbegaafd bent of dyslexie hebt, kan het op school net wat moeilijker zijn dan voor andere leerlingen. Daarom krijgen zij extra aandacht. Ook houden we ons veel bezig met onderwerpen die een belangrijke rol spelen in ons leven. Denk aan digitalisering, verantwoordelijkheid en (internationaal) burgerschap, veiligheid en gezondheid, natuur, kunst en cultuur.

Hoogbegaafdheid

Het klinkt leuk om één van de allerslimsten te zijn. Toch is hoogbegaafd zijn lang niet altijd makkelijk. Je leert snel, maar verveelt je ook snel. Ook kan de druk om zo goed mogelijk te presteren je in de weg zitten. Of ga je expres minder goede resultaten halen dan je zou kunnen, gewoon om erbij te horen. Andere leerlingen begrijpen je namelijk niet altijd. Je kunt je daardoor anders en eenzaam voelen.

Daarom hebben we voor hoogbegaafde leerlingen een speciaal programma. Zo krijg je extra uitdaging in de lessen. Ook hebben we speciale begeleiders die samen met jou en je ouders kijken wat jij nodig hebt. Je kunt zelfs naar ons HB café. Hier leer je andere hoogbegaafde leerlingen kennen, kun je tips uitwisselen, elkaar uitdagen en van elkaar leren. Ook voor je ouders organiseren we regelmatig avonden om met andere ouders en de school te praten over hun uitdagingen en ervaringen. Zo zorgen we dat jij lekker in je vel zit.

Dyslexie

Lezen en schrijven is lastig als je dyslexie hebt. Je struikelt al snel over lange woorden, klanken, spelling, rijtjes en regels. Dat maakt het moeilijker om te leren en goede cijfers te halen. Je kunt dan wel wat extra hulp gebruiken. Daar hebben we dyslexiecoaches voor. We houden rekening met je dyslexie bij toetsen en examens. Zo krijg je extra tijd om toetsen te maken en is het lettertype dyslexie-proof. Komen we bij het nakijken spelfouten tegen? Dan beoordelen we deze voor jou minder streng dan bij andere leerlingen. Je hoeft nooit meer dan één moderne vreemde taaltoets op één dag te maken. Voor thuis kun je luisterboeken aanvragen. Dit helpt je om makkelijker te kunnen leren. Op school hebben we software die de toetsen voorleest als jij daar behoefte aan hebt. Samen maak je met je coach een mooi plan!

Hier vindt u ons schoolondersteuningsprofiel SOP en hieronder kunt u ons dyslexieprotocol lezen.

Huiswerkbegeleiding

Kun jij wel wat extra ondersteuning en structuur gebruiken bij het plannen van je leer -en maakwerk? Wij helpen je graag. Huiswerkbegeleiding zorgt ervoor dat je goed bijblijft en de behandelde stof goed verwerkt.

Wat houdt onze huiswerkbegeleiding in? – Ruimte waar er zelfstandig gewerkt kan worden aan schoolse taken. – Hulp bij het plannen/verdelen van je schoolse taken in de agenda, zodat je overzicht krijgt. – Hulp bij het leren voor toetsen. Drie onderwijsassistenten bieden de huiswerkbegeleiding. Bovendien zijn er naast de drie onderwijsassistenten ook leerling ondersteuners aanwezig. Zij kunnen je alle aandacht en ondersteuning geven die je op dat moment nodig hebt. De huiswerkbegeleiding is er van iedere maandag t/m donderdag tijdens flexuren van 14.20 uur met uitloop tot 16.30 uur en is kostenvrij!

Meer weten over de huiswerkbegeleiding? Klik dan op de handleiding

Digitalisering

We kunnen niet meer zonder computers, laptop of tablet. Je gebruikt ze bij bijna elk beroep. Wel zo handig als je dan op de middelbare school al leert hoe je hiermee omgaat. Want hoe vind je de informatie die je zoekt? Welke bronnen zijn betrouwbaar? En hoe ga je zelf verstandig en veilig online?

Je werkt op het Pallas dan ook veel met een laptop. Deze breng je in de onderbouw zelf mee naar school. Bring Your Own Device (BYOD) noemen we dat. Toch gebruiken we ook gewoon boeken. De combinatie tussen offline en online leren heet ‘blended learning’. Leren uit boeken én vanaf je laptop is nog leuker en makkelijker. Het zorgt voor variatie en past beter bij jouw niveau, tempo en de manier waarop jij leert. Zo maak je als dat nodig is digitaal (extra) oefeningen of bekijk je (opnieuw) een video over de lesstof. Op school, of thuis.

Internationalisering

Ons leven beperkt zich niet alleen tot Nederland. We hebben steeds meer met andere landen (soms aan de andere kant van de wereld) te maken. Daarom besteden we veel aandacht aan internationalisering. Zo is het Pallas een Erasmus Plus school. Dat betekent dat we zijn aangesloten bij een netwerk met scholen in veel verschillende landen. Elk jaar doen we een uitwisselingsprogramma. Je kunt dan leeftijdsgenootjes uit andere landen en culturen ontmoeten. Zij komen naar het Pallas en jij bezoekt hen (als je dat wil) in het buitenland! Ook ga je in het jaar voordat je examen doet op reis naar een Europese hoofdstad. Met onze Cambridge English Talentklas ben je helemaal klaar voor een internationale toekomst.

Burgerschap & verantwoordelijkheid

We willen dat jij zelf nadenkt, je eigen mening vormt en deze ook durft te geven. Zo hebben we een super actieve leerlingenraad. De manier waarop je met anderen omgaat is ook belangrijk. Daarom krijg je in de eerste twee jaar op het Pallas leefstijllessen: één mentoruur per week waarin we afspreken hoe we op een fijne manier met elkaar kunnen leven. Door internationale uitwisselingen en reizen leer je van andere culturen. Ook organiseren we acties voor goede doelen. En heb je ruzie met een andere leerling? Dan moedigen we je aan deze zoveel mogelijk zélf op te lossen.

Vanuit het programma Steward op School loop je een aantal dagen per jaar in de pauze rond om onze school schoon, fijn en veilig te houden. Zo spreek je leerlingen aan die hun rommel niet opruimen of niet op een goede manier omgaan met andere leerlingen.

Veiligheid

Het Pallas moet een veilige plek zijn. Voor jou als leerling, maar ook voor onze medewerkers. Dat gaat niet alleen over je lichamelijke veiligheid, bijvoorbeeld dat je snel naar buiten kunt als er brand is. Het gaat ook over of jij je veilig voelt. Daarom hebben we regels over hoe we met elkaar omgaan. Pesten? Dat doen we hier niet! Ook het Steward op School programma zorgt ervoor dat we verkeerd gedrag snel zien en direct actie kunnen ondernemen.

Gezondheid

Dat we jouw gezondheid belangrijk vinden, zie je al aan de sportfaciliteiten rondom onze school: dat zijn er veel! Daarnaast zorgen we met de Masterclass Sport en de Talentklas Sport High School dat je sportief bezig kunt zijn. Ook doen we mee met IRun2BFit. Dit is een programma van 8 weken. Tijdens biologie, lichamelijke opvoeding en je mentorlessen leer je over een goede leefstijl met gezonde voeding en genoeg beweging. De broodjes in onze kantine zijn gezond (én lekker). In het gebouw en buiten op het plein mag je niet roken. En natuurlijk zijn alcohol en drugs helemaal verboden!

Natuur

Wat een geluk dat we Nationaal Park De Hoge Veluwe bijna onze ‘achtertuin’ kunnen noemen, zo dichtbij ligt het. Helemaal omdat we het belangrijk vinden dat jij leert over de natuur in je omgeving en de planten en dieren die daarbij horen. We werken daarom ook al een aantal jaar samen. Zo kun jij wat je leert tijdens aardrijkskunde en biologie meteen in de praktijk bekijken. Bovendien krijg je een uniek kijkje achter de schermen en kom je op de allermooiste plekken van dit unieke landschap.

Kunst & cultuur

Middenin Nationaal Park de Hoge Veluwe ligt het Kröller-Müller Museum: een schatkamer vol bijzondere kunst van o.a. Vincent van Gogh en Pablo Picasso. Ook de prachtige beelden in de tuin zijn onderdeel van de wereldberoemde collectie. Tijdens je bezoek aan het museum komen de thema’s waarover je leert in de Kunst-lessen meteen tot leven. Sterker nog, je leert er zelf over te vertellen! Als je wil, leiden we je namelijk samen op tot gids. Je geeft dan zelf rondleidingen. Zo word je niet alleen een wandelende Wikipedia, maar ook een ster in presenteren!

Onderwijsaanbod

Meer weten?

Wil jij onderzoeken welk niveau, welke lessen, klassen en activiteiten het beste bij jou passen? Joost helpt je graag.

Neem contact op met Joost Hamstra

Joost Hamstra

Docent Economie

Brochure 'Typisch Pallas'

De allerbelangrijkste informatie over onze school in een handige brochure. Download Typisch Pallas en lees meer over:

  • Welke lessen jij kunt volgen
  • Waarom we een fijne school zijn
  • Hoe we jou helpen goede cijfers te halen

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.