Zahya Muloud wint V-rede

Zahya Muloud wint V-rede

Vrijdag 1 februari was het Pallas Athene College één van de deelnemende scholen aan de landelijke debatwedstrijd Op Weg Naar het Lagerhuis. Het kersverse debatteam van het Pallas Athene College ging een enerverende dag tegemoet in het Provinciehuis Arnhem. Daar werden de voorrondes gehouden van de provincie Gelderland II

Op weg naar Het Lagerhuis is de grootste debatwedstrijd van Nederland. Jaarlijks doen er zo’n 200 scholen mee. Er worden in januari, februari en maart vijftien voorrondes gespeeld verspreid door Nederland. Aan het einde van elke provinciale wedstrijddag wordt één winnend team aangewezen dat doorgaat naar de landelijke achtste- en kwartfinales in Hilversum. Zo wordt toegewerkt naar de tv finale op NPO 2 in het voorjaar. Er wordt gedebatteerd over prikkelende stelling als het verbod op lachgas aan minderjarigen, vaccinatieplicht en meer waardering voor de Gelderse boeren. Het debatteam van het Pallas Athene College heeft niet gewonnen, maar het heeft een weergaloze ervaring opgedaan.

Winnaar V-rede

Een apart wedstrijdonderdeel is de V-rede. De V-Rede is een korte speech van maximaal 150 seconden, waarin een deelnemer van het debatteam zich uitspreekt over een maatschappelijke kwestie. Daar wist Zahya Muloud uit 4vwo wel raad mee. In een overtuigend verhaal vertelt zij over haar hoofddoek en haar geloof. Het werd doodstil in de zaal. Haar indrukwekkende V-rede is te zien op https://youtu.be/ZnHvjygWA7Y.

Op 15 maart gaat Zahya voor de volgende rondes naar Hilversum. We wensen haar heel veel succes.

Menu