Vanaf dit schooljaar: Olympic Moves van de KVLO

Vanaf dit schooljaar: Olympic Moves van de KVLO

Beste leerling van het Pallas Athene College,

Vanaf dit schooljaar willen we ons als school in gaan schrijven voor de Olympic Moves van de KVLO. De Olympic Moves is een project voor middelbare scholieren. Binnen dit project kunnen leerlingen een sport kiezen, waarbij ze dan alleen of met andere leerlingen de strijd aan gaan met leerlingen van andere middelbare scholen. Dit alles om uiteindelijk een plaats te bemachtigen voor “the school final”.

De competitie bestaat uit vier fases: 

1) Werving
Alleen docenten BO kunnen teams van hun school inschrijven voor deelname aan Olympic Moves. De docenten kunnen dit doen tot begin november. Nu proberen we je zoveel als mogelijk enthousiast te maken om je alleen of samen met anderen in te schrijven voor een sport.

2) Selecties
De docent BO is verantwoordelijk voor het samenstellen van team(s) in de ingeschreven sport(en). Er kan bijv. een training of (interscolair) toernooi georganiseerd worden om een team voor een sport samen te stellen.

3) Regionale Finales
De geselecteerde teams worden afgevaardigd naar de regionale finales, waarin zij strijden om een felbegeerde plek in The School Final. Eind december wordt de indeling van de regionale finales bekend gemaakt.

4) The School Final
De circa 6000 winnaars van de regionale finales plaatsen zich voor Olympic Moves The School Final. Gedurende een dag samen vol sport, plezier en show strijden zij om het kampioenschap voor scholen.

Wil je meer weten? Bekijk dan eerst eens de site van Olympic Moves https://www.kvlo.nl/olympicmoves.html en/ of stel vragen aan je docent BO.

Binnenkort zullen we aangeven hoe je je kan opgeven!

Met vriendelijke en sportieve groet,

Namens de sectie Bewegingsonderwijs,

Jan-Jaap van der Poel

Menu