sport@het Pallas

Sporters kiezen voor het Pallas Athene College!

Het Pallas Athene College is dé school in de regio Ede waar sporters zich thuis voelen. We hebben een aanbod voor zowel breedtesport als voor topsport. Zo zijn er:

De sportklassen

In de eerste twee jaren heb je de mogelijkheid deel te nemen aan de sportklas als onderdeel van ons accentprogramma. Tijdens de uren van de sportklas maak je kennis met veel verschillende sporten. Aan het eind van het tweede leerjaar ga je op een sportklaskamp. Ga je in het derde leerjaar verder in de havo of het vwo, dan heb je de mogelijkheid om een derde leerjaar sportklas te doen.

Sport High School   160415 ontw.nw.logo SHSringen

Voor de grote talenten op sportgebied bij een groot aantal sportclubs is er de Sport Highschool. De betrokken clubs selecteren de leerlingen voor de Sport Highschool zelf. Het Pallas Athene College faciliteert door tijd vrij te roosteren en door iedere topsportleerling te koppelen aan een talentbegeleider. Het Pallas Athene College onderhoudt goede contacten met sportbonden en topsport Gelderland.

Examen doen in sport

In iedere afdeling is het mogelijk om sport in je examenpakket te kiezen. Voor de mavo heet dit lo-2, op de havo en het vwo heet dit Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM). Op deze manier kun je van de brugklas tot het eindexamen bezig zijn met sport. Deze unieke mogelijkheid maakt dat je voor een vervolgopleiding als het cios of de alo een streepje voor hebt!

Cios-vooropleiding

Wanneer je in de derde klas van de mavo besluit om het examenvak lo-2 te kiezen kun je binnen dit vak deelnemen aan de vooropleiding van het cios. Het Pallas Athene College heeft een goede samenwerking met de cios-opleiding van het ROC Rijn-IJssel. Wanneer je bij het Pallas Athene College de cios-vooropleiding met goed gevolg hebt afgerond, kun je drempelloos instromen op het cios.

Menu