Pallas Athene College wordt partnerschool

Pallas Athene College wordt partnerschool

Het Pallas Athene College is vanaf vandaag partnerschool van het Kröller-Müller Museum en Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Op het Pallas Athene College vinden we cultuureducatie van groot belang. Om de leerlingen op een structurele manier te laten kennismaken met de kunst, de cultuur en het erfgoed van de directe omgeving, zijn we per 16-05-2018 partnerschool geworden van Het Kröller-Müller Museum en Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Dit partnerschap biedt de school veel voordelen. We bezoeken het museum en het Nationale Park voor een sterk gereduceerd tarief en hebben inspraak bij de ontwikkeling van bijzondere educatieve programma’s. Onze leerlingen krijgen een kijkje achter de schermen van dit internationaal vermaarde instituut en maken als juniorrondleider op een inspirerende wijze kennis met de wereldberoemde collectie. Ze ontdekken hoe kunst steeds actuele vragen oproept en je altijd weer anders laat kijken: naar jezelf en de wereld om je heen. Kunst is niet beladen, maar daagt uit tot fantaseren en creëren en staat garant voor een frisse blik op de werkelijkheid.

Herman Tibosch (Hoofd educatie Kröller-Müller Museum):
We werken al twee jaar met veel plezier samen met leerlingen en leerkrachten van het Pallas Athene College. We zijn trots en blij dat dit nu bezegeld wordt met een partnerschapovereenkomst. Als partnerschool heeft het Pallas Athene College een directe lijn met onze educatieve afdeling. We wisselen expertise uit en bedenken samen hoe we kunst op een positieve en inspirerende manier kunnen inzetten in het curriculum. Daarnaast heeft de school een belangrijke stem bij het ontwikkelen van nieuwe projecten. De leerlingen testen nieuwe materialen, maar creëren ook zelf nieuwe content, waarmee we bestaand aanbod verder verrijken. We hopen dat meer scholen uit de regio hun voorbeeld zullen volgen! 

Monique Kokke, hoofd Bezoekersmanagement van Het Nationale Park De Hoge Veluwe:
Educatie is een belangrijker pijler binnen Het Nationale Park De Hoge Veluwe. We ontvangen jaarlijks honderden scholen, en zijn erg verheugd dat het Pallas Athene College nu zelfs partnerschool wordt. Een primeur! Dankzij hun betrokkenheid en praktijkervaring kunnen we ons educatieve aanbod nog beter toespitsen op het veranderende onderwijs. We kijken uit naar deze nauwere samenwerking.

Menu