Pallas Athene College ontvangt Duitse scholieren die Nederlands leren.

Pallas Athene College ontvangt Duitse scholieren die Nederlands leren.

Ede – In het kader van het project Nachbarsprache – Buurcultuur van de Euregio Rijn-Waal hebben zo’n veertig Duitse scholieren met het vak Nederlands in hun pakket afgelopen maandag het Pallas Athene College bezocht.

De Realschule Erich Kästner uit Kempen (Duitsland) is een ideale partner voor de sectie Duits van het Pallas Athene College. Daarom heeft het Pallas Athene College een start gemaakt met het project Nachbarsprache-Buurcultuur van de Radboud Universiteit en de universiteit Duisburg-Essen.

Op zo’n 123 kilometer afstand, nét over de grens bij Venlo, ligt de Duitse stad Kempen. Deze stad heeft de tand des tijds mooi doorstaan en bezit een indrukwekkend authentiek stadshart. Niemand minder dan Thomas á Kempis werd hier in 1380 geboren.

Net naast het centrum vind je de Realschule Erich Kästner. Deze school profileert zich zo vlak bij de grens met Nederland door ook het van Nederlands aan te bieden. Veel van de leerlingen kiezen dit vak dan ook.

Het Pallas Athene College heeft voor dit jaar met de groep leerlingen in 4vwo die Duits in het pakket hebben een zestal bezoeken, afwisselend in Ede en Kempen georganiseerd. In Nederland wordt tijdens de uitwisselingen Nederlands gesproken, en in Duitsland Duits.

Wanneer er dit schooljaar positieve resultaten zijn, hebben de scholen uitgesproken dat ze volgend jaar het project willen uitbreiden.

Menu