Michiel van Duin natuurkundedocent van het jaar!

Michiel van Duin natuurkundedocent van het jaar!

Het Pallas Athene College is bijzonder trots op collega Michiel van Duin die vandaag tot Natuurkundedocent van het jaar 2019 benoemd is. Uit handen van Diederik Jekel ontving hij tijdens het congres FYSICA in Amsterdam deze prijs.

De reden dat Michiel van Duin Natuurkundedocent van het jaar geworden is, is omdat hij niet alleen een buitengewoon kundige docent is met hart voor de leerling, maar ook omdat hij op enthousiaste wijze een leerling prikkelt om bijvoorbeeld mee te doen in het door hem opgerichte Tinkerlab. Daar kunnen leerlingen met interesse op het gebied van techniek en programmeren zich uitleven; ze bouwen een 3D-printer of een kunstmatige-intelligentie “doos”.

TinkerLab biedt geen nette, van tevoren geteste projecten aan, maar Michiel gaat met de leerlingen het avontuur aan. Met elkaar oplossingen bedenken, van elkaar leren en ad-hoc en informeel zaken opzoeken. Zoals Michiel zelf aangeeft: ‘internet weet tenslotte alles, en ik ben er ook al achter dat onze leerlingen véél meer weten dan ik. Ik houd er ook rekening mee dat niet alle projecten zullen lukken, maar ook van mislukkingen leren we’.

Het Pallas Athene College vind Michiel een voorbeeld van hoe je natuurkunde op een aansprekende manier kunt aanbieden. Hij heeft oog en waardering voor de individuele leerling. Als school hebben we een enorme waardering voor hem als natuurkundedocent én als persoon. Michiel neemt initiatief, denkt graag mee, is altijd bereid om een leerling nog eens iets apart uit te leggen. Hij blijft de ontwikkelingen in zijn vak volgen, kijkt verder dan zijn vak alleen. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk op andere collega’s en dat leidt weer tot mooie, al dan niet vakoverstijgende, projecten.

Menu