Lil’ Legends wordt 2e op Europees kampioenschap Street Dance

Lil’ Legends wordt 2e op Europees kampioenschap Street Dance

De streetdancegroep Lil’ Legends – met acht Pallas leerlingen in de gelederen – is tweede geworden van Europa! Het UDO Europees kampioenschap is een van de belangrijkste danswedstrijden ter wereld. In augustus van dit jaar gaat de groep meedoen aan het WK in Blackpool, Engeland!

Er deden tien teams mee aan de finale op zondag 12 mei jl. Lil’ Legends had zich op de vrijdag er voor al rechtstreeks geplaatst.

Lil’ Legends is al Nederlands kampioen in de categorie onder 16 en nu dus ook vice-Europees kampioen. Van de acht Pallas leerlingen is Bas de enige jongen. “Dat is heel gezellig met al die meiden” vindt Bas. “Er zijn sowieso veel meer meisjes die meedoen dan jongens. In ons team zijn er twee jongens, Nigel en ik, maar er hebben ook teams in de finale gedanst die alleen uit meisjes bestaan.”

En nu op naar het WK in Engeland, later dit jaar. “Dat is best een dure aangelegenheid” vertelt Bas. “We gaan op zoek naar sponsors, want de hele trip voor het team en ouders/begeleiders kost naar schatting € 20.000,00. Ik hoop dat we het voor elkaar krijgen”.

Op de foto: Julia, Bas, Pippa, Melissa, Danique, Sandy, Norah en Emma

Het team van Lil’ Legends

Menu