Josephine en Sophie spelen in musicalfilm Julia

Josephine en Sophie spelen in musicalfilm Julia

Uit De Gelderlander

De ultieme meisjesdroom: Josephine en Sophie spelen in musicalfilm Julia

Sommige dromen moet je gewoon najagen dat is precies wat de veertienjarige Josephine van Veldhuizen en twaalfjarige Sophie Hoeve doen. Zij deden auditie voor de musicalfilm Julia en kregen een rol.

Julia is een musicalfilm voor het hele gezin. Sophie: ,,Het gaat over een meester die een nieuw buurmeisje krijgt. Daar wordt ‘ie verliefd op. Het buurmeisje is de oppas van een meisje uit zijn klas en zij gaat mee naar het schoolfeest. Daar komen de meester en het buurmeisje elkaar tegen. Op het schoolfeest is ook een flirterige directrice en dan gaat alles fout.”

Les van Barry Stevens

Sophie speelt in de film iemand uit de klas van de meester en Josephine zit in het dansteam. Rollen waarbij ze lekker mogen dansen, zingen en acteren; wat de twee leerlingen van het Pallas Athene College het liefst de hele dag doen.

We ontdekten op de school waar de opnames waren zelfs een stoffige zolder met een eng clownsmas­ker.

Josephine

Josephine: ,,Ik ben speciaal naar het Pallas gegaan voor de expressielessen daar. Ik dans zo’n dertien uur in de week denk ik, doordeweeks een avond en op zaterdag ga ik naar Amsterdam voor lessen van Barry Stevens. Hij is bekend van de uitdrukking ‘vooral doorgaan’ in de Soundmixshow.”

Zowel Josephine als Sophie volg(d)en musicallessen bij Cultura. Sophie in de selectie en Josephine is er sinds kort mee gestopt omdat het niet lukt naast de lessen van Barry Stevens. Toen beide moeders een melding kregen op Facebook dat er audities gedaan konden worden voor Julia, gingen ze samen op weg. ,,We konden carpoolen, maar tijdens de audities zaten we wel in verschillende groepen.”

Auditie

Best spannend, zo’n auditie. Vooral omdat de dames niets hoefden voor te bereiden en dus niet helemaal wisten wat ze te wachten stond. Sophie: ,,We moesten zingen, dansen en acteren. In de herfstvakantie deden we auditie en in de kerstvakantie hoorden we dat we een rol hadden.”

In februari volgden de repetities en in maart de opnames. “De lastigste dag was toen het -3 graden was en we een dans moesten doen met blote benen en armen”, lacht Josephine. ,,We moesten doen of het warm was. Om de vijf minuten gingen we naar binnen om weer even op te warmen.”

Eindfeest

De dames hebben soms tegelijk opnames, maar soms ook niet. Een scène waar ze wel allebei in spelen, is van het eindfeest. ,,Dat was de grootste scène, met dans, zang en acteren ineen”, legt Sophie uit. ,,De opnames daarvan duurden best lang, want er moesten veel shots worden opgenomen vanaf verschillende oogpunten.”

Soms moesten de meiden ook best lang wachten tussen het opnemen van de verschillende scènes door. Josephine: ,,Gelukkig was het achter op de set heel gezellig. Ik deed heel veel doen, durven en de waarheid met de meiden waarmee ik samenwerkte.” Sophie: ,,En ik ging veel door de school, waar de opnames waren, rennen. We wisten de weg daar ook niet, dus dat leerden we dan meteen.” Josephine: ,,We hebben zelfs een stoffige zolder ontdekt met een eng clownsmasker.”

Theatershow

De regisseur van Julia kondigde aan dat er ook een theatershow komt van de film. Josephine kan daar helaas geen audities voor doen omdat dat niet lukt naast de lessen die ze volgt, maar Sophie is het wel van plan. Want dat acteren smaakt naar meer.

,,We hebben ook in de film Apenstreken gefigureerd, meegedaan met Sprookjesboom van de Efteling en audities gedaan voor Tina de Musical. Daar zijn we het niet geworden, maar we mochten wel het podium opkomen om een dans mee te doen. Heel vet.”

 

 

Menu