cultuur@het Pallas

Het Pallas Athene College is bekend als cultuurschool en heeft voor leerlingen een vernieuwend aanbod op het gebied van cultuur. Dit merk je in ieder geval aan:

De expressieklassen

  • Het eerste en tweede leerjaar heb je de mogelijkheid deel te nemen aan de expressieklas als onderdeel van ons accentprogramma. Een aantal uren in de week maak je kennis met veel kanten van cultuur en expressie, zoals poëzie, muziek, beeldende kunsten en dans.

Cultuurdag 

  • Een keer per jaar staat het Pallas Athene College helemaal in het teken van cultuur. Een dag lang volgt iedereen een cultureel programma met workshops en optredens. In ieder geval wordt er door iedereen gewerkt aan een kunstproject in het thema van de dag.

Kunst als examenvak

  • Het Pallas Athene College geeft iedere leerling in iedere afdeling de mogelijkheid te kiezen voor kunst als examenvak. Voor de mavo is dat beeldend vak tekenen, op de havo en het vwo is dat kunst algemeen en kunst beeldend, met het accent op filmkunde. De opdrachten op weg naar het eindexamen worden altijd tentoongesteld en voor de filmvertoning van examenwerk organiseren we een avond in de bioscoop Cinemec.

Kunst Talent Klas

  • Voor talentvolle leerlingen die aan hun portfolio willen werken en door willen in de kunst, is er de Kunst Talent Klas. In vier periodes worden afwisselend verdiepingsopdrachten uitgevoerd en gewerkt aan de opbouw van een persoonlijke portfolio. Op de vrijdagmiddagen wordt hiervoor het kunstlokaal ingericht als atelier. Het schooljaar van de Kunst Talent Klas wordt afgesloten met een prachtige tentoonstelling in de aula.

De kwaliteit van de Kunst Talent Klas is hoog. Daarom maakt een uitgebreide intake deel uit van het aanlooptraject. Aan de hand van wat daar wordt besproken maakt iedere deelnemende leerling een persoonlijk ontwikkelplan.

Menu